Hiking Midtitinden (Mjønestindan) - Sjunkhatten Nationalpark, Bodø, Norway 

Midtitinden er 1058 moh
24 km fra Bodø centrum
Turen er på 20 km
Turen tager ca. 6-7 timer op og ned

Panorama udsigten over Sjunkhatten Nationalpark fra toppen af Mjønestinden

 Turen til Toppen af Mjønestidan er en krævende tur, så jeg kan anbefale at starte tidligt på dagen da turen med diverse stop tager 6-7 timer.
Hvis man ikke har noget imod at gå 19-20km med stigning på over 1000 meter over havets overflade er denne her tur helt fin for de fleste, da den ikke har nogle farlige steder.
Jeg gik denne tur august 2017 som efter en regnfuld sommer gav en del steder med sump og glatte kilppeflader, så man fra starten af turen blev ganske våd.
efter ca to timers vandring kommer man til den elv som efter denne sommer var meget større end normalt, så eneste måde at komme over den, var at gå igennem og blive mere våd :)

Her ses Heggmovatnet i baggrunden

Turens start er fra Heggmoen parkeringsplads som kommer lige efter man har passeret et kraftværk på sin venstre side, hvor vejen ender. Herfra går man ca. 3km af en grusvej som går imod nord til man kommer til en dæmning. Den skal man passere for at komme til foden af Blombakk-fjellet. Her går man så langs Heggmovatnet som man kan se på billedet her over.

Hvis man ønsker at gå efter gpx spor eller selv lave dem via mobilen, kan jeg anbefale at prøve MyTrails app

På kortet herunder kan man finde nogle af de andre vandreture og fjeldtoppe som jeg har gået på som alle ligger tæt på Bodø i det nordlige Norge

Der er et link inde i hvert ikon til den artikel som omhandler dette sted 

Hiking Nature Summer Outdoors Wildlife Mountains Wanderlust Adventure Naturelovers Norway Landscape

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.