Udklægning af Artemia æg


Nyudklækkede artemia er et fantastisk foder til fiskeyngel da det er så småt et foder, at det meste fiskeyngel kan spise det.




Udstyr som man skal bruge for at lave friske Artemia

Artemia æg (opbevares bedst på køl)
Artemiasi
Salt (helst uden jod)
En beholder / Flaske eller et Artemio sæt
Luftpumpe samt luftslange

 

Hjemmelavet artemiasæt med sodavandsflaske

 Opskrift ud fra 1 liter vand i en 1.5 liters sodavandsflaske hvor toppen er savet af

1 Liter postevand
1 stor spiseske salt
1 strøet teske eller knivspids artemia æg
Udklækker bedst ved  22-24 grader
Efter 24 timer kan der høstes lidt, resten lader man være til dagen efter.
Herefter skal man sætte en ny over så man ikke løber tør.

Fremgangsmåde:

Hæld 1 liter koldt postevand i flasken.
Tilsæt 1 spiseske salt i vandet og rør lidt rundt
Tilsæt en strøget teskefuld artemia æg i vandet
Sæt herefter luftslanget fra luftpumpen så langt ned i vandet du kan  (ret vigtigt ikke at bruge ilsten/luftsten)
Så skulle det gerne stå at buldre derudaf et døgns tid før man høster fra dem.
Når man skal høste de nyudklækkede Artemia er den nemmeste måde, at slukke luftpumpen og vente et par minutter hvor der er ro på vandet.
Herefter kan man se de små fine artemia svømme rundt i bunden af flaske og de tomme skaller flyder rundt i toppen.
Her kan man så suge dem ud ved hjælp af en luftslange eller en lidt tykkere slange som man sætter ned i bunden af flasken og suge i den anden ende så der kommer et vakuumtryk.
Nogle Artemiasæt som er lavet til det har en tappehane i bunden, hvilket gør det en del nemmere.

 Artemia som står og buldre derudaf.

Høstet Artemia i artemiasi som skylles igennem postevand for at få saltet fra
-klar til fodring.

Nyudklækket Artemia salina set igennem et mikroskop

 Artemia salina efter nogle dage

JBL Artemiasæt som gør det hele lidt nemmere, hvor det hele også er med.

 

 

 

 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.